Træningscoach 

Foredrag

Drik vand

​Drik et glas vand ved hvert måltid. Det gavner din sundhed. Vand kan jo godt blive lidt kedeligt i sig selv. Men tag en kande vand og kom noget smag i. f.eks.:


- Skiver eller kun skrællen af en økologisk citrusfrugt (citron, appelsin, lime eller grapefrugt) skårret i lange tynde strimler uden alt for meget af det hvide med. Eller bare saften af en 1/2 citron i et glas vand. Rigtig godt at starte dagen med. Citron er basedannende og udrensende.

- Et par skiver ingefær Lad dem evt. trække i lidt varmt vand først og fyld efter med koldt.

- En vaniljestang, så får du vaniljevand.

- Tre-fire hele sorte eller grønne peberkorn så vandet lige bliver en lille smule stærkt.

- En kvist frisk rosmarin eller timian.

- Du kan komme vand på på den samme citronskræl eller timiankvist e.l. flere gange, inden der ikke er mere smag tilbage i den.

Lav Kefirvand:

Jeg er begyndt at lave vandkefir.
Kefir er en symbiose af bakterier og svampe, som mest ligner små vingummiknolde.
De lever af sukker og vand, hvor de gærer også kaldt fermenterer, og i den proces danner de mælkesyrebakterier, kulsyre og alkohol. Det er dog mest mælkesyrebakterierne, vi er interesserede i her.
For de har en rigtig gavnlig virkning på tarmfloraen. Og jo bedre balance vores tamflora er i, desto bedre immunforsvar.
Det smager skønt, specielt når man laver en 2. fermetering med lidt frugter/bær. Nærmest som mild sodavand.

Sådan gør du:
Start med at skylle dine kefirkorn godt under rindende koldt vand.
Du må ikke bruge metal redskaber til det. Enten plast eller glas.
4-8 spk. kefir
3-4 spk. sukker, helst økologisk.
ca. 1 l. vand.
evt. ca. 10 rosiner eller nogle dadler, figner
gerne en skive økologisk skoldet citron.
Jeg tager ikke målene så nøje. ;-)

1. fermatering
Opløs sukker i lidt varmt vand i en glas beholder, fyld efter med koldt og kom dine kefirkorn i.
Skold citron og rosiner og kom det med i.
Nu skal det stå i 2- 4 dage, på køkkenbordet. Let lige på låget en gang om dagen, for at slippe trykket ud.
Smag på det efter 2 dage, er den for sød, skal den stå lidt længere.
Nu er den færdig og faktisk drikkeklar, når du har siet kefirkornene fra. De har sikkert formeret sig til næsten dobbelt mængde.
Kefirkornene skylles i vand, og startes forfra igen, på samme måde som sidst.

2. fermatering.
Jeg har nu taget det færdige kefirvand og kommet på en flaske med patentlåg, deri har jeg kommet ca 10 frosne hindbær, som jeg først har skoldet, sammen med et lille nip sukker, hvis den er blevet lige sur nok.
Lad det stå på køkkenbordet 1 døgn.
Nu er det ligesom mild sodavand. dejlig boblende frugtdrik.
Derefter stiller jeg det i køleskab, det stopper processen og så drikker jeg af det flere gange om dagen.

Har også prøvet med blåbær og ribs - det var også fint.
Du kan kommer lige det i du føler for, citron, ingefær, andre frugter og bær, eller friskpresset juice (ikke købe juice, siges der) .

Jeg har ikke taget målene så nøje, så har også efterfyldt 1. fermetering med en skefuld sukker, fordi de lige stod nogle dage ekstra, så den var blevet for sur . Det blev den helt fin af.

Er du ellers i tvivl om noget, så skriv til mig på min facebook side HER
Der er i øvrigt flere sider på facebook og på nettet, med rigtige gode ideer, hvor man også kan få nogle korn.
Men bor du i nærheden af Holbæk, Jyderup, Kalundborg, så skriv til mig - jeg har rigeligt...

Rigtig god fornøjelse.

Kontakt mig her

Udfyld felterne herunder, hvis du har spørgsmål eller andre henvendelser.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainformation

​Wonderful life

CVR:33791968

Adresse

Aldersrovej 13,

4450 Jyderup​

Kontakt

Telefon: ​222 80 800​

E-mail: anne@thomsen.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev